Meteen naar de inhoud

Blog januari

5 manieren voor meer sfeer in je huis

jan 2021

We brengen veel tijd door in ons huis en al helemaal in de tijd waarin we nu leven. Het is fijn om daarom een sfeervolle omgeving voor jezelf en anderen te creëren. Een huis waar je kunt genieten en ontspannen. Hieronder 5 tips om van je huis je thuis te maken:

Licht

Licht is een van de belangrijkste elementen om ons heen. Naast dat (zon)licht belangrijk is voor onze gezondheid, geeft het ons ook een goed humeur, zorgt het voor productiviteit en ritme. Je kunt op verschillende manieren van licht genieten. Zo kun je veel natuurlijk licht toe laten vanuit buitenaf, maar ook binnenshuis in de vorm van verlichting. De laatste jaren is sfeerverlichting erg populair. Hiermee kan je warm en zacht licht toevoegen op verschillende manieren in je huis.  

Kleur

Kleur geeft leven aan je huis. Een kleur kan iets belichten of een effect toevoegen in een omgeving. De meeste mensen hebben “saaie” kleuren in een huis. Dit is vaak een wit, zwart of grijs. Door verschillende kleuren te gebruiken kun je je woonruimte een upgrade geven. Zo geven blauw en groen een rustgevend en ontspannend gevoel. Dit is prettig om in te werken of te slapen. Rood straalt warmte uit. Dit staat erg mooi in de keuken, woonkamer of zelfs in de slaapkamer. Geel geeft energie. Dit is ideaal op plekken waar productiviteit en creativiteit nodig zijn. 

Harmonie

Harmonie ontstaat door enige structuur in je huis aan te brengen. Zo zijn er verschillende stijlen en thema’s die je in het interieur kunt gebruiken. Voorbeelden van interieurstijlen zijn: basic, modern, industrieel, landelijk en klassiek. Ook kan je een (accent)kleur of verschillende elementen en accessoires vaker terug laten komen in de omgeving. Hierbij is het belangrijk om een goede balans te creëren die uiteindelijk voor één geheel zorgt.

Accessoires 

Accessoires kunnen veel betekenen voor je woning. Zo zorgen ze ervoor dat jouw interieur eigen is. Ze kunnen  warmte bieden, denk hierbij aan kaarsen, sfeerhaarden en lampen. Het kan tevens voor behaaglijkheid zorgen in de vorm van een vloerkleed of een bank vol kussens. Accessoires voegen net wat extra’s toe aan je omgeving. Voor nog een strakker en luxer design kun je sommige accessoires ook verwerken in de muren en het plafond. Een voorbeeld hiervan is een verlaagd plafond met sfeerverlichting of een koof met spotjes.  

Creativiteit 

Creativiteit in je huis kan op veel verschillende manieren. De één houdt van een collage met persoonlijke foto’s en de andere houdt van bijzondere planten. Door creatief te zijn in het interieur kun je jouw huis persoonlijkheid geven. Zo kun je iets speciaals doen met één muur door hier bijvoorbeeld een cinewall (tv-wand) van te maken. 

Sfeer in elke ruimte

Contact
&Gegevens

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan middels het contactformulier. Wij streven ernaar om u binnen 24 uur een reactie te geven.

Contactgegevens

Whatsapp ons direct!
Direct contact via Whatsapp!
Welkom bij TAFC! Stel hier direct je vraag en wij helpen je graag verder!