Meteen naar de inhoud

Blog februari

Slimme verlichting

feb 2021

Waarom kiezen voor slimme verlichting?

Verlichting kan je huis maken of breken. Nu dat de kerstverlichting weer op zolder ligt wil je nog steeds dat je huis er knus en gezellig uitziet. Een manier om sfeer en warmte te creëren is door slimme verlichting te gebruiken. Hieronder staat beschreven waarom slimme verlichting het overwegen waard is.

Ledverlichting

Gloeilampen zijn de laatste jaren overbodig geworden door de opkomst van ledverlichting. Dit komt door het energieverbruik, tot wel 90% zuiniger dan een gloeilamp. Slimme verlichting maakt ook gebruik van ledverlichting. Het is daarom goed voor het milieu en je portemonnee. Hiermee kan je warm en zacht licht toevoegen in je huis en tegelijkertijd je kosten besparen. 

Bediening

Slimme verlichting is de afgelopen tijd erg in opkomst. Dit komt onder andere door de manier van besturing. Deze verlichting is gemakkelijk via een app op je smartphone te besturen. Hiermee kun je de verlichting dimmen en verschillende kleuren bepalen. Ook is het mogelijk om de lampen gewoon handmatig via een afstandsbediening te bedienen of zelfs via je stem door je lampen te koppelen met smarthomeassistent (Philips hue of Google home).  

Slim

De echte reden waarom deze verlichting “slim” wordt genoemd is omdat deze verlichting met je meedenkt. Zo kan je de verlichting koppelen aan tijden of je locatie. Hierdoor kunnen de lampen (langzaam) aan gaan als het tijd is om op te staan of als je bijna thuiskomt. Dit geldt ook vice versa, de lampen zullen (langzaam) uitgaan als het tijd is om naar bed te gaan of als je weggaat van huis. Het is ook mogelijk om door sensoren je verlichting aan en uit te laten gaan. Dit kan zorgen voor het juiste ritme in je huis.

Installatie

Het gemak van de slimme verlichting zit niet alleen in de besturing, maar ook in de installatie. De verlichting is eenvoudig te plaatsen en aan te sluiten op je wifi. Hierdoor kunnen de lampen gekoppeld worden aan elkaar. Zo is het mogelijk om aparte omgevingen te creëren, denk hierbij aan woonkamer, keuken, werkkamer en slaapkamer. De verlichting kun je los installeren in lampen of verwerken in een tv-wand (cinewall) of plafond. 

Personificatie

Of je nu kleur in je huis wilt brengen, concentratie nodig hebt voor werkzaamheden of een feestje wilt geven dit kan je zelf regelen met deze slimme verlichting. Het is ook mogelijk om thema’s toe te voegen of je favoriete kleur(en) op te slaan. Zo kun je de verlichting helemaal afstemmen op je eigen stemming of persoonlijkheid. 

Sfeer in elke ruimte

Contact
&Gegevens

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan middels het contactformulier. Wij streven ernaar om u binnen 24 uur een reactie te geven.

Contactgegevens

Whatsapp ons direct!
Direct contact via Whatsapp!
Welkom bij TAFC! Stel hier direct je vraag en wij helpen je graag verder!