Meteen naar de inhoud

Blog april

Verschillende stucwerk afwerkingen
voor je plafond en muren

April 2021

De vloer, muren en het plafond zijn de basis voor een strak interieur in je huis of bedrijfspand. Stucwerk kan zorgen voor een moderne en strakke uitstraling. Tevens zorgt het voor een waarde verhogend effect op je woning. Stucwerk kan voor een onderlaag dienen voor behangen of schilderen. Ook kan het voor een bijzondere afwerking zorgen. Hieronder worden de verschillende afwerkingen van het stucwerk beschreven.   

Glad stucen

Glad stucen wordt het meest toegepast in de praktijk. Pleistergips wordt hierbij handmatig op de bestaande ondergrond aangebracht. Na deze afwerking is de muur behangklaar. Voor een meer egalere afwerking wordt de muur nog bepleisterd, hierna is de muur sausklaar. Stucwerk hoeft niet altijd met de hand aangebracht te worden, maar kan ook aangebracht worden door middel van spuitwerk. Het spuitwerk gaat sneller en is goedkoper. Echter is de afwerking minder dik en kan de muur of het plafond eerder beschadigen. 

Spachtelputz 

Spachtelputz is een sierpleistersoort met een korrelstructuur. De korrelgrootte is zelf te bepalen waardoor een fijne of grove afwerking mogelijk is. Ook is het mogelijk om de spachtelputz in verschillende kleuren aan te brengen. Een nadeel is dat spachtelputz minder goed te repareren is als bij glad stucen. De ondergrond moet eerst behang- of sausklaar zijn om deze afwerking aan te brengen. 

Marmorino 

Marmorino is een Italiaans type stucwerk dat zorgt voor een marmerlook. Deze afwerking geeft een glanzend effect op je muur of het plafond. Daarbij is marmorino waterbestendig en stootvast. Dit bijzondere stucwerk heeft een hogere prijs dan de bovengenoemde afwerkingen. Deze afwerking kan erg mooi zijn op een tv-wand (cinewall). 

Beton Ciré

Beton Ciré is stucwerk met daarin cement toegevoegd. Deze afwerking wordt ook wel betonlook genoemd en kan via stucen of schilderen op de ondergrond aangebracht worden. Net als marmorino is beton ciré waterbestendig en stootvast. Daarbij is de prijs ook aan de hogere kant in vergelijking tot het traditioneel stucwerk. 

Sfeer in elke ruimte

Contact
&Gegevens

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan middels het contactformulier. Wij streven ernaar om u binnen 24 uur een reactie te geven.

Contactgegevens

Whatsapp ons direct!
Direct contact via Whatsapp!
Welkom bij TAFC! Stel hier direct je vraag en wij helpen je graag verder!